Cartea din geanta

O mie de nopti – E.K Johnston

Regele Lo-Melkhiin a ucis trei sute de fecioare inainte sa ajunga in satul ei, cautandu-si o sotie. Cand ea vede norul de praf din zare, stie ca el a sosit. Stie ca o va vrea pe fata cea mai frumoasa: sora ei. Insa jura ca n-o va lasa sa fie urmatoarea.

Eroina fara nume din romanul lui E. K. Johnston face tot ce-i sta in puteri ca sa fie luata in locul surorii sale. Ajunsa in palatul lui Lo-Melkhiin, descopera ca e un loc bizar si primejdios, unde statuile au priviri inspaimantatoare si firele se tes singure in vesminte stralucitoare.

Desi e convinsa ca va muri, darul ei de povestitoare o tine in viata. Cu fiecare poveste, creste si puterea ei magica, dorinta cea mai mare a fetei fiind aceea de a-l salva pe regele preschimbat in monstru.

„Plina de emotie si frumusete, O mie de nopti isi va raspandi vraja asupra cititorilor, fermecandu-i inca multa vreme dupa ce ultima poveste va fi spusa.” –Alexandra Bracken, autoarea seriei de mare succes Minti primejdioase

„Un fantasy in care legenda si simbolurile se impletesc intr-o aventura fascinanta. Stilul lui Johnston e incarcat de lirism, amintind de clasicele povestiri arabe din O mie si una de nopti, care reprezinta punctul de plecare al romanului.” – Booklist

Scriitoarea canadiana E.K. Johnston a trait pe patru continente si a petrecut veri spectaculoase in desertul iordanian.

Citate

„Atat de multe fete au fost pierdute pe vecie, incat nu voiam sa-mi pierd si eu sora. Povestile spuneau limpede doua lucruri: Lo-Melkhiin nu pleca fara o fecioara si intotdeauna ea era sortita pieirii.

Orasul ma trezise la viata, cu luminile lui lucind cald. Aveam sentimentul inselator ca ma aflu acasa. Ceasurile lungi petrecute in desert ma amortisera si uitasem de trupul care ma durea; acum, carnea mea striga de suferinta.

o-mie-de-nopti_1_fullsize

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.